Creatieve Week 2019 en Mini-Ruimtereis ten einde


De tijd in de ruimte lijkt oneindig maar toch zijn de afgelopen 2 weken omgevlogen; met hoge snelheid hebben de creatievelingen en ruimte reizigers zich een weg gebaand door het heelal in de Huif (tijdens het einde van het Huifiaanse tijdperk) en op het terrein van de Kleine Ruwenberg.

De mooiste kunstwerken kwamen tot stand tijdens de Creatieve Week, welke werd afgesloten met een spellencircuit dat vanwege het weer binnen in de Huif plaats vond. Eén van de activiteiten was het aanbrengen van muurschilderingen door de kinderen in het gebouw dat de afgelopen decennia heeft plaats geboden aan talloze activiteiten en festiviteiten. Bijzonder om hier als allerlaatste gebruiker deel van te mogen uitmaken.

 

Maandagmorgen begon vervolgens de Mini-Ruimtereis. De week werd geopend door onze kersverse burgemeester Han Looijen tezamen met onze Mini-Gestel burgemeester Juul Smits van afgelopen jaar, bijgestaan door ons animatie team met troubadour Ad en zangeres Laura die middels het Minigestel lied “Mini-ruimtereis” een aftrap deden van de reis naar het onbekende. Zo’n 820 astronauten begonnen te bouwen en in no-time stonden er zo’n 200 ruimteschepen in het park. Terwijl de kinderen zich te goed deden aan boterhammen met de befaamde mini-gestelse “Spikkeltjesworst” en de voor dit jaar speciaal samengestelde Kosmomiks, zorgde ons team van Nevenactiviteiten en het Animatieteam 2.0 voor zijdelings vermaak. Een nieuwe burgemeester en wethouders werden gekozen, postbodes en terreinhouders aangesteld en er werd gehandeld met Mini-Gestelse euro’s tijdens de marktdag. Astronauten Noa en Shanti (beiden 4j) traden in de oneindige onecht tijdens de druk bezochte Mini-Gestelse Boerenbruiloft.

Vanuit de ruimte daalde ook regelmatig een regenbui naar beneden; waardoor het woensdagavond programma en het slapen helaas niet door konden gaan. De week werd afgesloten met een spetterend dorpsfeest met een kermis en optreden van DJ Crew.

 

Het bestuur bedankt alle vrijwilligers, sponsoren, gemeente en natuurlijk alle kinderen die deze reis met ons volbracht hebben. Het waren 2 topweken !