De kindervakantieweken zijn weer ten einde


Afgelopen vrijdagavond werd de 50-ste editie van Mini-Gestel, genaamd “Mini-Gestel gaat voor Goud” afgesloten. Hiermee kwam ook een einde aan 2 weken plus 1 avond van kindervakantie activiteiten. Op 1 juli begonnen we met de voertuigenparade en gala avond voor alle schoolverlaters van groep 8, genaamd “de Nacht van 8”. Vervolgens de Creatieve Week in de Meander waar in totaal zo’n 1000 kinderen hebben deelgenomen en aansluitend bouwdorp Mini-Gestel.

Vanwege het 50-jarig bestaan van Mini-Gestel zijn er diverse extra activiteiten op touw gezet. Hierbij een beknopt overzicht:

 • Ludieke deelname aan de carnavalsoptocht van Mullikzuipertjesland en Bokkendonk
 • Aanwezigheid met een stand tijdens het grandioze Kids-Event op zondag 16 april
 • “Ons Bloike” jubileum ediitie welke is verspreid tezamen met de Brug in heel Sint-Michielsgestel en Gemonde
 • Kleurplaatwedstrijd georganiseerd door het animatieteam 2.0
 • Bouwvergunning vanaf de Oude Toren
 • Reünie voor (oud) medewerkers op zaterdag19 augustus
 • Uitreiking ereburgerschap aan 2 medewerkers van het eerste uur: Jan Spit en Harrie Smits
 • Receptie voor bevriende organisaties, sponsoren, gemeente, naburige bouwdorpen op zondag 20 augustus
 • Speciaal woensdagavond programma waar alle deelnemers van Mini-Gestel aan deel mochten nemen (dus niet alleen de slapers zoals gebruikelijk op woensdagavond). In een grote sliert met touw vertrokken we in optocht naar het Campanulaplein, daar waar het allemaal begon voor Mini-Gestel in 1973. Hier konden de mini-gestelnaren genieten van een grandioos circusoptreden en een sprinkussenpark, onder het genot van een hapje en drankje. Om 22u ging het in een kleurrijke optocht met muziek en foamsticks terug naar het terrein van Mini-Gestel waar de slapers naar hun hutten en de grote tent gingen en de niet-slapers terug naar huis.
 • Color run. De timmerweek werd donderdagmiddag kleurrijk afgesloten met een color run.
 • De kinderkermis op vrijdagavond begon al om 17u en er kon worden genoten van diverse attracties zoals het sprinkussenpark, de sweeper en de grote zweefmolen !

Het was de hele week mooi weer, waarbij zelfs de brandweer enkele keren is uitgerukt om voor extra verkoeling te zorgen. Helaas waren de weergoden ons vrijdagavond minder goed gezind; dit was maar een kleine smet op een verder prachtig verlopen evenement.

We kijken met voldoening terug op ruim 2 weken kindervermaak en danken allen die hieraan een bijdrage hebben geleverd. Zonder de hulp van o.a. onze vrijwilligers, ouders, sponsoren, Scouting Petrus Donders, de gemeente, politie en brandweer was dit nooit mogelijk geweest. De vrolijke en innemende blikken van de honderden deelnemende kinderen geven de kracht om dit te blijven doen. Op naar volgend jaar en de volgende 50 jaar !

 

n.b. Net zoals voorgaande jaren doen we weer mee aan de donatie actie Rabo Clubsupport. We zijn te vinden onder Mini-Gestel, Creatieve Week en Nacht van 8. Steun ons en geef een stem aan ons.

In 2024 is de Creatieve Week van 5 t/m 9 augustus en Mini-Gestel van 12 t/m 16 augustus. Foto’s van de Creatieve week zijn te vinden via foto's Creatieve Week en van Mini-Gestel via foto's Mini-Gestel. Foto's van de Nacht van 8 via foto's Nacht van 8