De kindervakantieweken zijn weer ten einde


Wat als carnaval plotseling in de zomer valt ?

En je dan ook nog je eigen hut mag timmeren met je vriendjes en vriendinnetjes, je een recordpoging kan doen om de langste polonaise te maken, deze wordt voorgegaan door Prins Polifinario 1.5 van Bokkendonk en de Bokkendonkse JPC, er de hele dag feest- en carnavalsmuziek klinkt en de hutjes kleurig versierd kunnen worden.

De Minigestelnaren zongen al vanaf de eerste dag het Mini-Gestel lied mee, gebaseerd op het nummer van Jan Biggel: “Ons Moeder Zeej Nog”. Als Jan Biggel himself dan ook nog als verrassing op Mini-Gestel komt zingen en handtekeningen komt uitdelen, is het feest compleet.

Het was de hele week warm en zonnig, wat goed meehielp om zomercarnaval op Mini-Gestel te doen slagen. Een beetje stoffig was het wel, waardoor de honderden liters “polonaiseSAP” gretig aftrek vonden.

Dit jaar geen burgemeester en wethouders, maar prinses Anne-Sophie met haar 2 adjudanten Querijn en Senn die de scepter zwaaiden over Mini-Gestel. Op woensdag werden hofnar Dani en hofdame Babs in de onecht verbonden door wethouder Sam Goossens. Wisten jullie trouwens dat Sam Goossens vroeger al eens eerder wethouder is geweest ? Inderdaad, op Mini-Gestel !

Woensdagavond was het griezelen geblazen in het bos voor de echte durfals tijdens de spooktocht. Daarnaast een spellencircuit op het terrein van conferentieoord de Ruwenberg alvorens iedereen al dan niet ging slapen op het park de Kleine Ruwenberg.

Donderdag was al weer de laatste timmerdag en werd er vooral druk gehandeld, uitgeslapen en meegedanst met het animatieteam of deelgenomen aan de veiling. Als je nu nog Mini-Gestelse Euro’s over hebt, kun je er altijd nog je kamer mee behangen !

Op vrijdag begonnen de kinderkermis en het dorpsfeest al extra vroeg, maar werd er desondanks doorgefeest tot de oogleden dichtvielen bij sommige kinderen. Waarbij de Prins en zijn gevolg en de JPC acte de présence gaven, de Boomstemkes, DJ Ferry, zanger Dirk Drost en onze eigen troubadour Ad iedereen voorzagen van een vrolijke noot. De finale van “Mini-Gestel kan dansen” liet zien dat er veel talent is in onze mini gemeente !

 

Mini-Gestel werd vooraf gegaan door de Creatieve Week in de Meander. Vele kinderen hebben genoten van de verschillende knutselactiviteiten. Ware kunstwerkjes ontstonden. De week werd op vrijdag afgesloten met een spellencircuit met oud-hollandse spelen.

 

Net zoals voorgaande jaren doen we weer mee aan de donatie actie Rabo Clubsupport. We zijn te vinden onder Mini-Gestel, Creatieve Week en Nacht van 8. Steun ons en geef een stem aan ons.

 

Het bestuur bedankt alle vrijwilligers, sponsoren, de gemeente en natuurlijk alle kinderen die deze 2 superweken en de Nacht van 8 mogelijk maakten !

In 2023 is de Creatieve Week van 14 aug t/m 18 augustus en Mini-Gestel van 21 t/m 25 augustus. Foto’s van de Creatieve week zijn te vinden via foto's Creatieve Week en van Mini-Gestel via foto's Mini-Gestel