Bij de Creatieve Week is het weer ouwerwets gezellig knutselen.


Een kleine 160 kinderen zijn maandag komen knutselen bij een van de 16  activiteiten. Of het een houder voor cup cake,  een gebrandschilderde Puma, keileuk versierde kei, mini vogelhuisje of een ander knutselwerkje was, het waren stuk voor stuk hoogstaande werkjes die met enthousiasme gemaakt werden. Dit was duidelijk te zien aan de vette glimlach die op menig kindergezicht stond.

Zo vond Veerle (10 jaar) het best wel spannend. Ondanks dat ze niet wist of ze het leuk zou vinden had ze toch gekozen voor brandschilderen. “Het is heel leuk om dit te doen, alleen die brandschilderbouten zijn wel warm” vertelde ze. Zascha (10 jaar) doet al enkele jaren mee en had deze keer gekozen voor kei versieren. Met een glimlach op haar gezicht vertelde ze “ik vind schilderen leuk en een kei heb ik nog nooit beschilderd”. Anne-Sophie (6 jaar) vond het wel spannend toen ze binnen kwam maar eventjes later zat ze geconcentreerd te werken om een vogelhuisje te versieren.

 Ook de organisatoren Astrid, Hilde en Claudia waren content. Zoals Astrid het verwoordde: “Het is altijd weer even spannend bij het opstarten maar dankzij vele enthousiaste medewerkers heb ik vele kinderen lachend zien weggaan. En daar doen we het voor”.