Welkom op de veel gestelde vragen pagina. Middels onderstaande items hopen wij een zo duidelijk mogelijk antwoord te geven op uw vragen.

Mocht u ondanks onderstaande nog steeds vragen hebben neem dan contact op met: minigestel@minigestel.nl

Mini-Gestel is van maandag 12 augustus 2019 tot en met vrijdag 16 augustus 2019

Huishoudelijk reglement.Het spreekt voor zich maar toch nog maar even de belangrijkste punten (de 10 Mini geboden) op een rijtje: 1. Eert uw leiders/medewerkers; het zijn ook mensen!

 2. Trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

 3. Neem geen zoetigheid mee van thuis; het trekt wespen aan. Drink je limonade bij de tent op en gooi het bekertje in de daarvoor bestemde bakken weg, voordat je terugloopt naar je hut.

 4. Het vierde “Mini”-Gebod is veiligheid; het geheim van een goede hut is ervoor te zorgen dat er nergens spijkers of planken uitsteken waar je jezelf aan kunt stoten. Gooi hout dat je niet gebruikt terug op de houtstapel en laat het niet rond je hut slingeren. Er kunnen kinderen over struikelen.

 5. Op het terrein, d.w.z. binnen de hekken, mag nergens gerookt worden, ook niet door ouders. Voor de medewerkers geldt een uitzondering achter de scoutingtent. Ook de aanwezigheid overdag en tijdens de woensdagavond/nacht van alcohol op het terrein zijn ten strengste verboden. Wordt aanwezigheid van alcohol of rookwaar op het terrein geconstateerd, dan wordt iedereen van je hut van het terrein verwijderd. Je bent dus verantwoordelijk voor elkaars gedrag!

 6. Ouders zijn welkom op het terrein tussen 10.00 uur en 10.30 uur ’s morgens (muv maandag) en tussen 15.30 uur en 16.00 uur ’s middags.

 7. Mini-Gestelnaren mogen het terrein tussen 10 en 4 uur niet verlaten, tenzij:
  - met een briefje van (één van) de ouders; laat dit even zien aan het bestuur in de rode keet en aan de verkeersbegeleiders aan de weg.
  - onder begeleiding van (één van) de ouders

 8. Let op je eigen spullen. Merk ze met je naam en telefoonnummer en blijf van andermans spullen af. Gevonden sleutels kun je afgeven en navragen bij de rode keet; Hamers e.d. kun je inleveren en navragen bij de voedingstent.

 9. Woensdagavond mogen kinderen van de basisschool, met toestemming van de ouders, blijven slapen in de goedgekeurde hut of in de grote tent. Laat daarom je ouders het briefje invullen en ondertekenen en lever dit voor woensdagmorgen 10.30 uur in bij de rode keet. Na die tijd worden geen briefjes meer aangenomen en kun je dus ook niet blijven slapen. Dit i.v.m. de voorbereidingen voor de woensdagavond.

 10. Wees tolerant! Als je met meerdere personen een hut bouwt en de hele dag met elkaar omgaat, zijn er altijd meningsverschillen. Los die met elkaar op door te praten; niet met de vuist. Zonodig roep je de hulp in van een medewerker.

 11. Gij zult de handen wassen na het plassen !

Een dagkaart kost € 5,00 en een weekkaart kost € 20,00.

Weekkaarten zijn van begin juli 2019 verkrijgbaar bij
- Albert Heijn (Sint-Michielsgestel)
- Oetelaar schoenmode (Sint-Michielsgestel)
- Hema (Sint-Michielsgestel)
- Willy Schellekens (Gemonde)


Gedurende de week van MIni-Gestel zijn er week en dagkaarten te koop bij de kassa.

Groep klein (Speurtocht door het dorp) Woensdag tussen 18:30 en 19:00 mag u de slaapspullen van uw kind komen brengen. Om 19:00 start de speurtocht


Groep groot (Speurtocht door het bos) Woensdag tussen 20:00 en 20:30 mag u de slaapspullen van uw kind komen brengen. om 20:30 start de speurtocht.


Donderdagmorgen tussen 7:30u en 8:00u gaan de kinderen weer naar huis zodat ze om 10:00u weer fris terug kunnen zijn.

De doelgroep van Mini-Gestel zijn de kinderen van de basisscholen te Sint-Michielsgestel.


De kinderen op de middelbare school tot en met 15 jaar zijn van harte welkom om te komen bouwen maar mogen niet deelnemen aan de spelletjes avond en de overnachting.


Wel mogen zij meehelpen tijdens de spelletjesavond.
Om als leiding mee te kunnen helpen moet je minimaal 16 jaar oud zijn.
Vanaf 14 jaar mag je ons komen helpen dan wordt je Medewerker in opleiding (MIO), let op er is maar een beperkt aantal plaatsen

We gaan onze hutten bouwen op het terrein Kleine Ruwenberg gelegen aan de Nieuwstraat te Sint-Michielsgestel nabij de pizzaria. <Link naar google maps>


Je kunt op het terrein komen via laan nabij het kruispunt Nieuwstraat en de Oude Schoolstraat.


Ter plekke is een oversteekplaats gemaakt waar je onder begeleiding van brigadiers veilig de straat oversteekt. Je fiets plaats je in de fietsenstalling.

Het bouwterrein is onderverdeeld in het Groot Terrein en het Klein Terrein.


Het Klein Terrein is voor kinderen van 4 t/m ± 7 jaar.
Hier mogen ouders op maandagmorgen van 10:00u tot uiterlijk 10:45u een handje meehelpen. Daarna nemen de medewerkers het stokje (of beter gezegd “de hamer”) over.


Beste ouders: elektrisch hulpgereedschap is hierbij uit den boze; we zijn een Timmerdorp !

Het programma loopt iedere dag van maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur.


Vanaf 15:45 zijn de ouders van harte welkom om de hutten van de kinderen te bewonderen.


Op woensdagavond begint er voor groep klein om 19:00 een mini tocht met aansluitend de overnachting in de eigen hut of de grote tent.


De groep groot worden om 21:00 verwacht voor de griezeltocht.


Op vrijdagavond wordt op traditionele wijze Mini-Gestel afgesloten met een dorpsfeest dat om 18:00 begint.

De kinderen dienen zelf het benodigde gereedschap zoals hamer, nijptang en zaag mee te brengen.


Onze insteek is dat de kinderen zoveel mogelijk zelf doen.
Mocht dit niet direct lukken dan kunnen zij hulp vragen aan de vrijwilligers die over het terrein lopen.


Elekstrisch gereedschap is niet toegestaan!

Wij zorgen voor voldoende drinken en brood.


Het is niet de bedoeling dat je zelf snoepgoed, blikjes drinken of iets dergelijks meebrengt, dit ivm ongedierte.


Als je een dieet volgt kun je dat het beste van tevoren doorgeven aan één van de werkgroepleden.

Bij de kinderen, op het veld of bij de hutten mag niet gerookt worden

Op het terrein is een EHBO post ingericht waar erkende EHBO-ers en EHBO spullen aanwezig zijn.

Bij regen of ander slecht weer hebben we geen regenprogramma. Neem dan een regenjas/pak mee. Zorg ervoor dat zowel in je jas als in je broek je naam genoteerd staat.

Indien uw zoon of dochter medicijnen moet gebruiken en/of een dieet volgt, wat eventueel gevolgen heeft voor de deelname, dient u dit te melden aan de leiding. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen aan minigestel@minigestel.nl.

Ouders zijn welkom op het terrein tussen 10.00 uur en 10.30 uur ’s morgens (muv maandag) en tussen 15.45 uur en 16.00 uur ’s middags.


Op vrijdag gelden er andere tijden.
Dan zijn de ouders welkom tussen 09.00 uur en 09.30 en 12.00 en 12.30